1,5 ton groenten verspert rijbaan

GEKANTELDE VRACHTWAGEN OP E19 VEROORZAAKT HEEL WAT VERKEERSHINDER

Bij het kantelen nam de vrachtwagen een vangrail mee, waardoor de oplegger scheurde. De lading, 1,5 ton aan onder andere broccoli, selder en sinaasappels, belandde op de rijbaan.
Marc Aerts Bij het kantelen nam de vrachtwagen een vangrail mee, waardoor de oplegger scheurde. De lading, 1,5 ton aan onder andere broccoli, selder en sinaasappels, belandde op de rijbaan.
Op de E19 richting Antwerpen, ter hoogte van Mechelen-Noord, belandde zaterdagvoormiddag een vrachtwagen op zijn zij. Meer dan een ton groenten en fruit kwam op de rijbaan terecht, wat verkeershinder met zich meebracht.

De vrachtwagenchauffeur van groothandel Ben Fresh was net 15 palletten gaan ophalen bij groente- en fruitveiling BelOrta in Sint-Katelijne-Waver. Omstreeks 11.15 uur liep het mis toen de wagen voor hem een remmanoeuvre deed. De vrachtwagenchauffeur moest zelf remmen en verloor daarbij de controle over zijn stuur, waardoor de vrachtwagen op de pechstrook belandde en kantelde.

Er ontstond een monsterfile op de Antwerpsesteenweg.
Marc Aerts Er ontstond een monsterfile op de Antwerpsesteenweg.

Lichte shock

"De chauffeur zat niet geklemd en kon door de hulpdiensten via de voorruit uit de vrachtwagen gehaald worden. De man was bij bewustzijn, maar was wel gewond en in lichte shock. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis", zegt Peter Verelst, kapitein van brandweerzone Rivierenland post Mechelen.

De brandweermannen hadden hun handen vol met de opkuis.
Marc Aerts De brandweermannen hadden hun handen vol met de opkuis.

Broccoli en selder

Bij het kantelen nam de vrachtwagen een vangrail mee, waardoor de oplegger scheurde. De lading, 1,5 ton aan onder andere broccoli, selder en sinaasappels, belandde op de rijbaan. "Het voertuig is recht getakeld, maar om de baan volledig vrij te krijgen moeten we de brokstukken en de lading nog opkuisen. De grote brokken kunnen we met wielladers opruimen, maar op het einde zal het vooral handenarbeid worden. De opkuis zal gebeuren met absorberende korrels, en daarna zal de tankwagen met zeep over de rijbaan rijden. Dan zou normaal gezien alles proper moeten zijn. Hoe lang dit werkje zal duren, is moeilijk in te schatten", aldus Verelst. Uiteindelijk hadden de brandweermannen nog tot in de late namiddag hun handen vol.

Ellende

Het incident veroorzaakte heel wat verkeersellende. Zo kwam het tussen twee auto's die in het zog van de vrachtwagen reden, tot een botsing met alleen materiële schade als gevolg. De politie liet het verkeer via de afrit wegrijden. 's Middags werd er een omleiding aangelegd richting de oprit van de E19 in Rumst, waardoor vooral de Antwerpsesteenweg gebukt ging onder het verkeer.