(VIDEO) Klimaan viert ledendag met duurzaam feest

Ondanks het sobere weer zatardagochtend, verzamelden rond het middaguur zo’n honderdtal mensen onder de Sint-Romboutstoren aan het Geel Opsinjoortje. Ze namen er deel aan het klimaatalarm. Daarmee werd ook meteen het startschot gegeven voor hun ledendag. 
klimaatactie Mechelen
Marc Aerts klimaatactie Mechelen

De bezoekers zongen liederen om mensen bewust te maken voor een beter klimaat. Deze begon op het symbolische tijdstip 11.55 uur. Naast het startschot voor de ledendag van de burgerbeweging, werd ook de oprichting van de Coöperatieve Vennootschap gevierd. “Met de oprichting van een coöperatieve vennootschap reiken wij een alternatief aan. Zo kan iedereen aandeelhouder worden van hernieuwbare enrgie-installaties zoals zonnepanelen en windmolens”, vertelt Elise Steyaert van Klimaan. “Maar onze ambitie reikt nog verder. Ook investeren in energie- en waterbesparing behoren tot de mogelijkheden.” 

Na het klimaatalarm werd er gepicknickt en werd er een fietstocht georganiseerd langs mogelijke toekomstprojecten. “Zo werd er gefietst langs bedrijven die nog geen gebruik maken van zonnepanelen of werd er langsgegaan bij braakliggende gronden waar in de toekomst misschien allerlei producten kunnen worden gekweekt. Het feest kent vanavond zijn einde met het duurzaam feest.

 MECHELEN - Elise Steyaert van Klimaan
Marc Aerts MECHELEN - Elise Steyaert van Klimaan
klimaatactie Mechelen
Marc Aerts klimaatactie MechelenReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.