'Stad om te zoenen' haalt bezem door 3 wijken

In Mechelen start dit weekend de tiende netheidscampagne 'Stad om te Zoenen'. Speciale aandacht gaat naar drie buurten met een zwerfvuilprobleem: station Nekkerspoel, Vennekant en 't Hofke.

In de drie buurten gaan kuisploegen van de stad aan de slag: op 20 mei in de wijk station Nekkerspoel, op 10 juni in de wijk Vennekant en op 24 juni in de buurt 't Hofke in de wijk Arsenaal. Bewoners worden opgeroepen hun steentje bij te dragen. "Nadat de kuisploeg gedurende drie dagen is langs geweest, moet de buurt 'blinken' om dat zo te houden", zegt schepen van Wijk- en Dorpszaken Katleen Den Roover (N-VA).


De stad stelt overigens een netheidsambtenaar aan. Dit wordt Myriam Dewael, die centrumverantwoordelijke van Sport Vlaanderen Hofstade (het vroegere Bloso-domein) was. "Zij gaat de werkplanningen coördineren, de uitbestede werken controleren en zij zal als contactpersoon fungeren voor externe firma's en sociale economieprojecten die mee instaan voor het onderhoud", zegt Chris Backx (N-VA), schepen van Openbare Werken. (WVK)