"Ook ouders van prematuurtjes willen pronken met baby"

KLEINE LOU INSPIREERT MAMA TOT COLLECTIE VOOR COUVEUSEKINDJES

Kajsa Leyman liet zich voor haar kledinglijn voor premature baby's inspireren door haar dochtertje Lou.
Legreve Kajsa Leyman liet zich voor haar kledinglijn voor premature baby's inspireren door haar dochtertje Lou.
Kajsa Leyman (38) uit Muizen lanceert vandaag - op Wereld Prematurendag - haar kledinglijn 'Loved by Lou' voor premature baby's en hun ouders. Ze haalde inspiratie bij haar dochtertje Lou, die 23 maanden geleden te vroeg werd geboren. "Pas toen mijn dochter haar eerste outfit aanhad, wist ik dat alles goed zou komen."

Kajsa beviel zes weken te vroeg van Lou door een zwangerschapsvergiftiging. "De emoties die door je heen gaan in die beginperiode zijn enorm heftig. Lou was 43 centimeter en woog amper 1,6 kilogram. De dag dat Lou voor het eerst kleertjes mocht dragen, was erg bijzonder en emotioneel. Pas toen ze haar eerste kleine outfit aanhad en ik niet alleen meer die naakte huid en al die draadjes zag, kon ik mijn kind echt als 'kind' zien. Toen wist ik dat alles goed zou komen."


Alleen heeft het wel heel wat voeten in de aarde gehad om een outfit te vinden die paste. Zelfs de kleinste babykleertjes waren nog te groot. "Het aanbod voor prematuurtjes bleek tot mijn verbazing erg beperkt. Nochtans wordt acht tot tien procent van de baby's prematuur geboren."

Enkele voorbeelden van de kruippakjes. Aan de gsm ernaast kun je zien hoe klein ze zijn.
Legreve Enkele voorbeelden van de kruippakjes. Aan de gsm ernaast kun je zien hoe klein ze zijn.

Praktisch en mooi

Het zette haar aan het denken en ze besloot haar carrière bij een kledingketen op te zeggen en zich toe te leggen op een eigen kledinglijn exclusief voor prematuurtjes. Vanaf vandaag zijn de kleertjes te koop in haar webshop. De kleinste maat begint vanaf 750 gram. Ze hebben openingen aan de zijkant voor de kabeltjes in de couveuse. "Ze moesten niet alleen praktisch, maar ook mooi zijn. Ook ouders van prematuren willen graag pronken met hun pasgeboren baby", beseft Kajsa.

Legreve

Meer dan kleren

Loved by Lou is trouwens meer dan een kledinglijn. Kajsa biedt ook andere oplossingen op maat van premature baby's en hun ouders. "Als ouder weet je niet goed wat te doen en volg je blindelings het advies van de dokters en verpleegsters. Met dit project wil ik ouders die hetzelfde doormaken, steunen en hen het gevoel geven dat alles wel goed komt. Door een totaalpakket aan mogelijkheden aan te bieden, hoeven ouders hun tijd niet meer te steken in de zoektocht naar die ene specifieke knuffel of dat ene boek over couveusekindjes."


Loved by Lou biedt onder andere ook oplossingen voor last-minute geboortekaartjes, aangepaste mijlpaalkaarten, boeken voor en over premature baby's, knuffels met baarmoeder en/of hartgeluiden en gespecialiseerde fotografen voor mooie couveusefoto's. "Bij elke onlineverkoop gaat er ook een euro naar de Vereniging Voor Ouders van Couveusekinderen (VVOC), hét aanspreekpunt voor ouders met een premature baby."


De ontwerpster staat in contact met verschillende Vlaamse ziekenhuizen en kinderwinkels, maar voorlopig is de collectie enkel te koop via de webshop.

Geschenk

Met Lou gaat ondertussen alles goed. "Ze is wat fijner dan andere kinderen van haar leeftijd, maar bijna nooit ziek. Net na haar geboorte had ze hartmassage en beademing nodig, nu danst ze door het leven alsof ze beseft dat ze het moeilijkste achter zich heeft. Uiteindelijk is zij een geschenk. Ik wist niet dat er een ondernemer in mij zat."


Meer info op www.lovedbylou.be.