'Mechelen houdt je Warm' zet stad in vuur en vlam

Een act van Theater Tol.
Foto RV Een act van Theater Tol.
mmMechelen Feest pakt na een koude nieuwigheid - de komst van een schaatspiste - ook uit met een warme: 'Mechelen in vuur en vlam', met vuurlandschappen in de Kruidtuin en op de Dijle en een spectaculaire vuur- en luchtvoorstelling.

mmMechelen Feest stelde gisteren in Lamot het programma voor van 'Mechelen houdt je warm', met één grote nieuwigheid op zaterdag 23 december. Vanaf de late namiddag zullen 'de Vuurmeesters' bezoekers meenemen op een parcours met vurige acts en wintervertellingen. 's Avonds volgt op de Grote Markt een spectaculaire show met pyro-effecten van het internationaal gerenommeerd gezelschap Theater Tol. "Onze historische binnenstad is het perfecte decor voor zo'n vurig spektakel, dat door bezoekers gecombineerd kan worden met koopjes voor de feestdagen", zegt Kristof Calvo, die hoopt dat 'Mechelen in vuur en vlam' een traditie kan worden.

Schaatsboot

De festiviteiten van 'Mechelen houdt je warm' beginnen niet met vuur, maar met ijs, met de opening van de Schaatsboot op vrijdag 8 december op de Binnendijle ter hoogte van de Vismarkt (tot 7 januari).


Vaste waarden zoals Café Ambiance op de Vismarkt (8-10 december), de kerstmarkt aan de Dijle (14-17 december en 22 en 23 december) en de Mirage Winterbar op het binnenplein van het stadhuis (15 december-7 januari) volgen. De Urban Trail (9 december) wordt een week verlaat om zo binnen de eindejaarsprogrammatie te vallen. Besluiten gebeurt met een groot openluchtfeest met Oudjaar met deejays Laston & Geo en Stijn Van De Voorde en de Nieuwjaarsdrink (7 januari). "Net zoals tijdens de zomer willen we ook tijdens de winter de Mechelaar de kans geven om gezellig in eigen stad te vertoeven", aldus nog Calvo.


Het volledige programma is te raadplegen op www.mechelenhoudtjewarm.be. (WVK)