“Hou Ottertrotter in Tivoli!”

Ottertrotter 2017.
Marc Aerts Ottertrotter 2017.
CD&V uit kritiek op de beslissing om Ottertrotter te verhuizen van het Tivolipark naar de Kruidtuin. Mechelen Feest kaatst prompt de bal terug. “Het provinciebestuur schrapte de middelen voor mondiale festivals.”

Mechelen Feest kondigde vorige week aan dat Ottertrotter na 25 jaar zal verhuizen. Gemeenteraadslid Hamid Riffi is het daar niet mee eens. “Tivoli is een ideale uitvalsbasis voor het gezelligste festival van Mechelen. Bovendien was Ottertrotter het enige festival in Mechelen Noord.”

Volgens Riffi houdt het stadsbestuur ook haar woord niet. Hij verwijst naar het bestuursakkoord waarin Vld-Groen-M+ stelt het centrum te zullen ontlasten. In de plaats zouden de feesten meer worden gespreid in de wijken en dorpen.

Volgens Calvo was het geen gemakkelijke beslissing. “Door Ottertrotter in de Kruidtuin te organiseren, hopen we nog meer mensen te laten kennismaken met de boodschap van het festival. Het is ook een efficiëntiewinst: in de Kruidtuin is heel wat infrastructuur beschikbaar, in Tivoli helaas niet. We houden ook het aantal evenementen in de Kruidtuin gelijk, net omwille van de leefbaarheid.”

Hij kaatst de bal ook terug. “Het provinciebestuur - waar CD&V deel van uitmaakt - heeft dit jaar de middelen voor mondiale festivals en dus ook voor Ottertrotter geschrapt. Die weggevallen middelen waren voor Ottertrotter heel erg belangrijk.”
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Nicole De Preter

    Alles voor het centrum alleen, die van er buiten sluit Calvo uit!

  • Meftah Mohamed

    Otter trotter hoort in Tivoli. Op de kruidentuin wordt al van alles georganiseerd. Calvo spreekt voor zichzelf niet voor de Mechelaars of voor de organisaties die daar elk jaar aan meewerken.