“Gesprekken over gedeeltelijke doorstart failliet CG”

CG Power Systems Belgium is failliet
David Legreve CG Power Systems Belgium is failliet
Er lopen gesprekken over een gedeeltelijke doorstart van de failliete transformatorenbouwer CG in Mechelen. Dat heeft minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) gezegd in het Vlaams Parlement.

Zowel Tom Ongena (Open Vld) als Caroline Gennez (sp.a) vroegen de minister naar CG, dat tien dagen geleden failliet werd verklaard. Daarbij verloren alleen in Mechelen al 450 werknemers hun baan.

“Op dit ogenblik lopen er gesprekken over een gedeeltelijke doorstart van de onderneming. Er zou – maar ik moet dus voorwaardelijk spreken – een Vlaams investeringsfonds bereid zijn om samen met het management financieel te investeren. De haalbaarheid van die plannen wordt op dit ogenblik onderzocht”, aldus de minister.

Volgens de minister hakte het faillissement er bij de medewerkers op in. “Voor ons is het alle hens aan dek om ondersteuning te bieden als daar een goed budgettair voorstel komt voor een doorstart en om mensen te begeleiden in de moeilijke situatie waarin ze zich bevinden.”

De christelijke vakbond ACV Puls vernam van de curatoren dat er uiterlijk midden maart duidelijkheid zou zijn over een eventuele doorstart.