“Eerst alles opkuisen, dán alles opbreken?” Gemeenteraadslid stelt zich vragen bij timing openbare werken

Een bord 'riool reinigen' in de Baron Empainlaan in Battel.
Anne Delvoye Een bord 'riool reinigen' in de Baron Empainlaan in Battel.
“Eerst alles opkuisen, dan alles opbreken. Dat lijkt mij niet logisch.” Gemeenteraadslid Anne Delvoye (N-VA) stelt zich vragen bij de timing van openbare werken in de Baron Empainlaan in Battel (Mechelen).

Pidpa voert er sinds 12 februari werkzaamheden uit aan de riolering. Aanvankelijk zouden een dag voor de start de rioolkolken en de goten worden gereinigd.

“Een riolering uitkuisen de dag voor het openbreken van een straat is net als je ramen poetsen de dag voor er nieuwe worden geplaatst”, stelt Delvoye. “Ik meldde dit net op tijd aan de schepen van Openbare Werken en hij liet me weten dat dit zou herbekeken worden.”

Software

Uit een antwoord op een schriftelijke vraag over de kwestie blijkt dat de stad werkt aan een betere afstemming van werkzaamheden. Schepen Patrick Princen (Vld-Groen-M+)  verwijst naar een nieuwe software die moet toelaten een beter beeld te krijgen van geplande en lopende werven.

“Deze software zou eind maart 2020 volledig operationeel moeten zijn en zal helpen werkzaamheden beter op elkaar af te stemmen.”