"Dankzij giften kan Sky weer gezonde hond worden"

Lyssa en Sky.
Foto Marc Aerts Lyssa en Sky.
Het ziet er goed uit voor Sky, de pup met een hartafwijking die bij de Dierenbescherming Mechelen werd gedumpt. Dankzij de vele giften kan hij worden geopereerd.

Onderzoek wees uit wat de jonge dobermann mankeert: hij heeft een aangeboren hartafwijking. "Er zit een gaatje tussen twee hartkamers", legt Lyssa Bosiers van de Weerdse vzw Second Chance Staffords & Pitbulls uit. "De operatie kan volgende week of de week daarop plaatsvinden en kost 1.500 euro, maar daarna zal Sky een gewoon leven kunnen leiden." Het geld komt van enkele gulle gevers. Momenteel zit al 500 euro in kas en de echte acties moeten nog op gang komen. Quality Bully's Belgium wil 500 euro schenken van de opbrengst van een dekking door rashond Legend, Statedogs veilt een les mentale training en een fotografe uit Zaandam (boven Amsterdam) veilt twee fotoshoots. Ook worden varkensoren verkocht, en mogelijk volgt nog een benefietwandeling.


"Ik ben aangenaam verrast over de gulheid van de mensen", zegt Sabine Slaets van Dierenbescherming Mechelen. "Ze zitten echt in met een hond die ze niet kennen." Mocht er te veel worden ingezameld, dan gaat de overschot naar de verzorging van de andere honden van de dierenbescherming en de vzw. (WVK)