"Champagnedagen mochten niet verloren gaan"

Regine Verhoye, Vincent Van Leemputten, Danloy René, Stijn Beschuydt en Bart Diricx stellen hun champagne voor.
Foto Benoit De Freine Regine Verhoye, Vincent Van Leemputten, Danloy René, Stijn Beschuydt en Bart Diricx stellen hun champagne voor.
De Champagnedagen in Mechelen blijven bestaan. Martin's Patershof nam de organisatie op zich. "Zo'n evenement mag niet verloren gaan."

De Champagnedagen werden vorige jaren georganiseerd door mmMechelen Feest (twee keer), de Mechelse horeca en Novotel. Bij gebrek aan een organisator, neemt Martin's Patershof het roer over. "Niet zoals voorheen in de eindejaarsperiode, wel volgend weekend. We willen de wat dode maand januari een boost geven", zegt manager Stijn Beschuyt. Het hotel verdient er naar zijn zeggen niets aan.


"Champagnedagen zijn onze corebusiness niet, we verkopen kamers. Maar indien we dit niet deden, dan was een populair evenement mogelijk niet doorgegaan. Als we kunnen helpen om van Mechelen een leuke, gastronomische shoppingstad te maken, dan helpen we daar graag aan mee. Kijk naar onze 'Zoete zondes' (ontbijtbuffetten op zondag - red.)", verklaart Beschuyt.


Hij breekt wel met de traditie. Dit keer geen Franse wijnboeren op de Champagnedagen, wel de Mechelse wijnhandelaars Pin'Art en Semprevino - Beschuyt vond het belangrijk hen niet te passeren - de Brugse Louise Brison en het bekende Piper-Heidsieck. Blops ontwierp een speciaal Champagnedagenglas (met Opsinjoorker op het glas). Overigens zullen er niet alleen Champagnes te proeven zijn, maar ook Franciacortas. "Dat zijn Italiaanse schuimwijnen gemaakt op dezelfde wijze en met dezelfde druiven als de Champagne, maar wel 30 à 40 procent goedkoper", vertelt Vincent Van Leemputten, die Pin'Art een jaar geleden overnam.


Verder op het menu hapjes van chef Peter Van Volsem en kaas van Schockaert. De Champagnedagen vinden plaats op 8 (17-23 uur), 9 (13-21 uur) en 10 (13-21 uur) januari. Een glas kost 3, 4, 5 of 15 euro. Vrijdagavond wordt netwerkgelegenheid geboden aan bedrijven. (WVK)