Kristof Pieters
Volledig scherm
© Kristof Pieters

Matroos op binnenschip valt naast kade overboord en komt om het leven in ijskoud water

Burcht/KruibekeAan de kade van kleikorrelfabrikant Argex in Burcht is maandagochtend een bemanningslid van een binnenschip omgekomen bij een ongeval. De matroos kwam tussen wal en schip terecht in het water. Het slachtoffer, een 52-jarige man, was nog maar net in dienst.

 1. Jaymen (2,5) is deels doof, ouders starten inzamelactie voor hoorapparaat: “We willen zo snel mogelijk zijn taalachterstand wegwerken”
  PREMIUM
  Izegem

  Jaymen (2,5) is deels doof, ouders starten inzamelac­tie voor hoorappa­raat: “We willen zo snel mogelijk zijn taalachter­stand wegwerken”

  Amper 2,5 jaar is hij, maar kleine Jaymen uit Izegem heeft al een hele lijdensweg afgelegd. Hij was pas vier dagen oud toen hij een hersenvliesontsteking kreeg en een paar maanden later kreeg hij een waterhoofd. Sindsdien is hij gedeeltelijk doof. Een hoorapparaat zou zijn achterstand wat kunnen wegwerken. “Maar net nu is een herziening van onze zorgtoeslag geannuleerd”, zucht mama Ilse Vanpoucke. Jaymens ouders zijn daarom een inzamelactie gestart.
 2. Voka - KvK Limburg reageert op nieuwe maatregelen: “Productiestops dreigen bij heel wat bedrijven”
  Hasselt

  Voka - KvK Limburg reageert op nieuwe maatrege­len: “Productie­stops dreigen bij heel wat bedrijven”

  Vrijdag werden de nieuwe maatregelen van het Overlegcomité bekend gemaakt. Werkgeversorganisatie Voka - KvK Limburg begrijpt dat deze noodzakelijk zijn, maar benadrukt ook dat het een opdoffer is voor de evenementensector, het nachtleven, de horeca en alle toeleverancier. Men vraagt om de steunmaatregelen terug op te starten en vreest tegelijkertijd voor een productiestop bij bedrijven door de abnormaal hoge afwezigheden.