Kristof Pieters
Volledig scherm
© Kristof Pieters

Matroos op binnenschip valt naast kade overboord en komt om het leven in ijskoud water

Burcht/KruibekeAan de kade van kleikorrelfabrikant Argex in Burcht is maandagochtend een bemanningslid van een binnenschip omgekomen bij een ongeval. De matroos kwam tussen wal en schip terecht in het water. Het slachtoffer, een 52-jarige man, was nog maar net in dienst.

 1. Duo stormt woning binnen met hakmes, maar bewoners hebben niets met hen te maken: celstraf en fikse schadevergoeding
  Zonhoven

  Duo stormt woning binnen met hakmes, maar bewoners hebben niets met hen te maken: celstraf en fikse schadever­goe­ding

  Op 15 mei 2019 stormde een duo een woning in Zonhoven binnen met een hakmes en een lange stok. Ze wilden de bewoners een lesje leren inzake de verkoop van een witte Audi, maar stelden vast dat die mensen daar totaal niets mee te maken hadden. De twee daders waren onder invloed van drugs en hadden wellicht last van waanbeelden. Een 33-jarige man uit Genk krijgt daarvoor 16 maanden met uitstel, zijn 35-jarige kompaan uit Zonhoven krijgt bij verstek 2 jaar cel. De bewoners werden stevig aangepakt en iemand liep zelfs een linkeronderarmbreuk op. Die man krijgt een provisionele vergoeding van 3.000 euro. De kinderen waren ook geschrokken. Samen met andere slachtoffers krijgen zij 3.450 euro schadevergoeding.
 1. Gratis eindejaarsactie steunt handelaars en marktkramers: “Coronacrisis is nog niet voorbij”
  Puurs-Sint-Amands

  Gratis eindejaars­ac­tie steunt handelaars en marktkra­mers: “Coronacri­sis is nog niet voorbij”

  De gemeente Puurs-Sint-Amands en de plaatselijke UNIZO-afdeling organiseren ook dit jaar weer samen hun eindejaarsactie. “We laten alle handels-, horecazaken en marktkramers gratis deelnemen. Het gewonnen prijzengeld, een pot van 15.000 euro, komt ook weer bij hen terecht. De coronacrisis is immers nog niet voorbij, en alle beetjes helpen”, zegt schepen van lokale economie Hilde Van der Poorten (CD&V).
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.