Kristof Pieters
Volledig scherm
© Kristof Pieters

Matroos op binnenschip valt naast kade overboord en komt om het leven in ijskoud water

Burcht/KruibekeAan de kade van kleikorrelfabrikant Argex in Burcht is maandagochtend een bemanningslid van een binnenschip omgekomen bij een ongeval. De matroos kwam tussen wal en schip terecht in het water. Het slachtoffer, een 52-jarige man, was nog maar net in dienst.

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Meenseheirweg plaatselijk dicht voor rioolwerken
  Roeselare

  Meenseheir­weg plaatse­lijk dicht voor rioolwer­ken

  De Meenseheirweg zal vanaf woensdag 15 december tot vrijdag 17 december onderbroken zijn voor alle verkeer ter hoogte van nummer 109. Dit voor het aansluiten van een riolering. Op de Meenseheirweg, tussen de Heilig-Hartstraat en Sint-Elooisstraat, is enkel plaatselijk verkeer toegelaten. Verkeer komende van de Bornstraat moet omrijden via de Tumulusstraat en de Heilig Hartstraat. In de andere rijrichting is een omleiding voorzien via de Zuidmolenstraat, de Kasteeldreef en de Sint-Elooisstraat.
 1. Onthaalmoeders stonden bijna op straat met hun 23 kindjes: “Paniek... Tot er een artikel verscheen in Het Laatste Nieuws!”
  PREMIUM
  Merchtem

  Onthaalmoe­ders stonden bijna op straat met hun 23 kindjes: “Paniek... Tot er een artikel verscheen in Het Laatste Nieuws!”

  Het leek een rampjaar te worden voor zussen Cirke (27) en Fake (30), en hun tante Sabrina (50). Tot eind april kregen ze om het pand van hun kinderopvang in Peizegem te verlaten en iets anders te zoeken. Een haast onmogelijke opdracht, leek het. Tot een artikel in Het Laatste Nieuws redding bracht. “We zitten nu misschien zelfs beter dan vroeger!” En dat laten de onthaalmoeders ook graag even zien.