Deze foto van een plassende man tegen een muur van de Menenpoort veroorzaakt heel wat ophef.
Volledig scherm
Deze foto van een plassende man tegen een muur van de Menenpoort veroorzaakt heel wat ophef. © Facebook

Man plast tegen muur Menenpoort: “We zijn geschokt door dit gedrag”

IeperEen jeugdbeweging uit Oost-Vlaanderen heeft zondagavond een man betrapt die stond te plassen tegen een muur aan de zijkant van de Menenpoort, het monument dat de gesneuvelden uit WO I herdenkt. Er werd een foto van de dader op sociale media geplaatst en die lokt een storm van reacties uit. “We veroordelen dit ten zeerste”, aldus de Commonwealth War Graves Commission.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Makelaar Eric is boos: “Als in Witte Burg een appartement komt, verkoopt de gemeente de ziel van Oostduinkerke”
  Koksijde

  Makelaar Eric is boos: “Als in Witte Burg een apparte­ment komt, verkoopt de gemeente de ziel van Oostduin­ker­ke”

  Eric Markey (65), beroepshalve makelaar, zal een bezwaarschrift indienen tegen een gepland appartementsgebouw in de Witte Burg in Oostduinkerke. “In deze verkaveling is nog geen enkel appartement en dat mag ook niet”, klinkt hij strijdvaardig. Schepen van Ruimtelijke Ordening Dirk Dawyndt (LB) sust: “We nemen pas na het openbaar onderzoek een standpunt in.”