Man bedreigt tieners die zich als ‘apen’ gedroegen met geweer: 4 maanden cel met uitstel

justitiepaleis Brussel
Baert Marc justitiepaleis Brussel
Een 78-jarige man is veroordeeld tot 4 maanden cel met uitstel voor bedreigingen en verboden wapendracht. De man toonde zijn wapen aan twee jongeren die hem naar eigen zeggen aan het uitdagen waren.

Op 8 mei 2017 kreeg de zeventiger het op het kruispunt van de Nieuwelaan en de Zonnelaan aan de stok met twee tieners. “Twee jonge gasten staken over en hingen ‘den aap’ uit. Ik ben uitgestapt maar mijn geweer viel per ongeluk uit de zak van mijn broek. Dat was niet de bedoeling (lachje)”, deed hij vorige maand zijn verhaal tegen de rechter. De twee 16-jarigen hadden echter een ander relaas van de feiten gegeven. “Hij kwam heel snel aangereden en we hebben hem tot kalmte aangemaand. Daarop stapte hij uit, toonde zijn wapen en beet ons toe dat hij eens in ons kruis zou schieten.” De politie wachtte hem op aan zijn woning maar daar reed hij gewoon door. Uiteindelijk konden ze hem toch tegenhouden en werd het wapen in zijn woning aangetroffen. Hij bleek geen vergunning te hebben en werd dus veroordeeld voor verboden wapendracht en bedreigingen. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.