Vzw van overleden kankerpatiënt geeft AZ groot sinterklaascadeau

De kinderen genieten in het AZ Sint-Jozef van hun nieuwe speelgoed, met dank aan Hope vzw.
Foto Dirk Laenen De kinderen genieten in het AZ Sint-Jozef van hun nieuwe speelgoed, met dank aan Hope vzw.
Hope, de vzw opgericht door de aan kanker overleden Rupert Suply (30), schenkt twee interactieve speeltuigen aan het AZ Sint-Jozef in Malle. De Sint en zijn zwarte pieten kwamen het nieuwe (en peperdure) speelgoed persoonlijk afleveren.

Dankzij verschillende acties die de vzw de afgelopen maanden heeft georganiseerd, schenken ze nu aan het ziekenhuis de 'Hope Towers' en de 'Hope on Wheels'. De speeltuigen kunnen in een wachtkamer of ziekenkamer gerold worden waar kinderen verblijven of op bezoek komen. Het bevat een grote spelcomputer en ander speelgoed. "Na de geboorte van onze zoon Lewis wou Rupert heel graag iets doen voor kinderen", zegt Bonny Van den Bergh, weduwe van Rupert. "Omdat Lewis in dit ziekenhuis geboren is, was de keuze om het hier te doen evident". Zo'n speeltuig kost tussen de 10.000 en 15.000 euro. Mede dankzij verschillende acties van De Warmste Week konden ze dat geld bij elkaar krijgen.

UZA Edegem

De speeltuigen werden onthuld door de Sint en zijn pieten. Tegen Kerstmis trekt Hope naar het UZA in Edegem, waar Rupert jarenlang in behandeling was. "Omdat hier de Sint langskwam om de speeltuigen te onthullen, wilden we in het UZA ook iets speciaal doen", zegt Bonny. "Op 20 december brengen we de 'Hope on Wheels' naar Edegem samen met de Kerstman". Ondertussen lopen er ook tal van gesprekken met andere ziekenhuizen om daar ook de Hope Tower en Hope on Wheels te installeren. (TJW)