Verzakte grasbetontegels krijgen zwaardere fundering op Oude Molenstraat

De grasbetontegels aan de Oude Molenstraat krijgen een zwaardere fundering.
Communicatiedienst Malle De grasbetontegels aan de Oude Molenstraat krijgen een zwaardere fundering.
Aan het begin van deze week ging de gemeente van start met het opnieuw aanleggen van grasbetontegels op de Oude Molenstraat in Malle. Door het zwaar verkeer waren die verzakt. De grasdallen naast de rijweg krijgen nu een stevigere fundering.

In augustus werd langs de Oude Molenstraat in Westmalle een nieuw fietspad gelegd. Daardoor versmalde de rijweg. De gemeente besloot langs de baan grasbetontegels te plaatsen om een afscheiding te voorzien tussen rijbaan en fietspad. Maar door zwaar verkeer zijn die grasbetontegels verzakt. De tegels worden nu geplaatst met een veel zwaardere fundering. 

Extra maatregelen

Daarenboven neemt de gemeente Malle ook een aantal extra maatregelen om verzakking tegen te gaan: “Er worden in nauw overleg met De Lijn vier uitwijkzones voorzien. Daarnaast vervangen de arbeiders een aantal oude platen die betonrot vertonen”, zegt schepen voor Openbare Werken Wim Jordens (CD&V). 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.