Sterrenoma’s verkopen voor Berrefonds: “Herinneringen aan verloren kindjes bewaren”

Grootmoeders van Berre Jeanine De Muyt (links) en Nicole Reynders (rechts).
Ewoud Meeusen Grootmoeders van Berre Jeanine De Muyt (links) en Nicole Reynders (rechts).
‘Sterrenoma’s’ Jeanine De Muyt en Nicole Reynders verkochten maandagmorgen in het AZ Sint Jozef allerlei spulletjes ten voordele van het Berrefonds. Die vzw ondersteunt ouders die hun jonge kindje verloren. “In het koesterkoffertje zit bijvoorbeeld een sterrenalbum en zaadjes voor vergeet-me-nietjes”, verduidelijkt Jeanine, de oma van Berre.

Toen Christine en Wouter in 2007 hun eerste kindje na tien weken verloren, beseften ze hoe belangrijk tastbare herinneringen zijn. Daarom richtte Christine Vandenhole in 2009 na de geboorte van haar tweede kindje het Berrefonds op. Maandag verkochten de grootmoeders van Berre allerlei spulletjes als kaarsen, koffietassen en sleutelhangertjes in de hal van het AZ Sint Jozef in Malle, waarmee Berrefonds ook samenwerkt. Door verkoopacties kan Berrefonds ouders en familie gratis begeleiden en ondersteunen in hun zwaar rouwproces.

Koesterkoffer

De ondersteuning vertrekt vanuit het aanbieden van een herinneringendoos. “Dankzij het koesterkoffertje kunnen ouders herinneringen aan hun overleden kindje bewaren”, zegt Jeanine. Het koesterkoffertje van het Berrefonds probeert de rouw te vergemakkelijken. Dankzij het herinneringendoosje met plaasterafdrukjes, buisjes voor de navelstreng en een fotoalbum wordt het verdriet en gemis bespreekbaar. Daarnaast kunnen ouders, familie en het sociaal netwerk van het getroffen gezin terecht in het Koesterhuis in Antwerpen. “Daar bieden wij een veilige haven voor verdriet en verwerking”, besluit Jeanine.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.