Sint-Jan Berchmanscollege zingt en danst voor Rode Neuzen

Leerkrachten H. Van Houtven (links) en P. Verelst (rechts) brengen live ‘Staying Alive’, een nummer van popgroep de Bee Gees.
Lies Geboes Leerkrachten H. Van Houtven (links) en P. Verelst (rechts) brengen live ‘Staying Alive’, een nummer van popgroep de Bee Gees.
Op dinsdagmiddag 12 november organiseerden twaalf zesdejaars van het Sint-Jan Berchmanscollege een originele Rode Neuzenactie. In een wervende talentshow gaven de leerkrachten het beste van zichzelf. De opbrengst wordt geïnvesteerd om het mentale, sociale en fysieke welzijn van de leerlingen te bevorderen: “Leerlingen moeten op school zichzelf kunnen zijn en zich mentaal goed voelen”, vertelt Lies Geboes, een van de leerkrachten die de zesdejaars bij de Rode Neuzenacties ondersteunt.
Het Rode Neuzenteam van zesdejaars v.l.n.r: Robbe Vandemaele, Ping Jiang, Eline De Vrueh, Maureen De Pauw, Marie-Anne Van der Veken, Yenthe Scheers, Caroline Valgaeren, Nathalia Ozyp, Amber Vanden Wyngaerd, Yenthe Van Houtven, Marike Verniers en Florine Lippens
Lies Geboes Het Rode Neuzenteam van zesdejaars v.l.n.r: Robbe Vandemaele, Ping Jiang, Eline De Vrueh, Maureen De Pauw, Marie-Anne Van der Veken, Yenthe Scheers, Caroline Valgaeren, Nathalia Ozyp, Amber Vanden Wyngaerd, Yenthe Van Houtven, Marike Verniers en Florine Lippens

Leerkrachten, leerlingen en directie verzamelden zich dinsdagmiddag aan de speelplaats van de eerste graad. Daar streden verschillende leerkrachten op het podium voor de titel van ‘Rode Neuzenkampioen 2019-2020'. Alles werd uit de kast gehaald om de overwinning in de wacht te slepen: van een disconummer van de Bee Gees tot beklijvende gedichten. Het publiek zong en danste mee. Daarna kon iedereen op zijn lievelingsoptreden stemmen door centjes te stoppen in de collectebus van zijn favoriet. 

Het Rode Neuzenteam van twaalf zesdejaars en begeleidende leerkrachten kon heel wat leerkrachten overtuigen tot creatieve optredens. Volgens Lies Geboes namen ze deel vanuit eenzelfde beweegreden: “Het mentale welzijn van jongeren is een aandachtspunt in deze met sociale media gevulde maatschappij. Ook de druk die de leerlingen ervaren om school en daarbuiten is enorm.” Dinsdagmiddag was alvast voor iedereen op Sint-Jan een middag van mentaal welbevinden.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.