Sean en Dieter nemen deel aan Maroc Challenge om arme kinderen te steunen: “We rijden 2.000 kilometer door Atlasgebergte en Sahara met oldtimer”

Het team is er helemaal klaar voor.
Toon Verheijen Het team is er helemaal klaar voor.
Sean Van Nuffelen (27) en Dieter Van Eyndhoven (27) uit Zoersel gaan tussen 29 november en 7 december de uitdaging aan om deel te nemen aan oldtimerrally Maroc Challenge Winter Editie 2019. Ze leggen gedurende zes etappes zo’n 2.000 kilometer af door het Atlasgebergte en de Sahara in Marokko. Hun team gOldentimers laat zich voor de rally sponsoren, waarbij de opbrengst integraal gaat naar Feestvarken vzw. Het goede doel voorziet verjaardagspakketten voor arme kinderen.

De Maroc Challenge is een uithoudingsrally speciaal voor oudere auto’s. Om aan de race deel te nemen, moet je wagen minstens 12 jaar oud zijn. Zo stamt de Nissan Patrol waarmee Sean en Dieter zullen rijden uit 1996. Het parcours is een ware uitputtingsslag dat bestaat uit 6 etappes. “De eerste twee dagen zullen Sean en Dieter het ruige Atlasgebergte moeten overwinnen. Daarbij rijden ze over besneeuwde bergtoppen, keien, rotsen en doorheen rivieren. Dan volgt een overgang van het gebergte naar de woestijn. Daarna hebben ze nog twee dagen in de Marokkaanse duinen voor de boeg”, vertelt Rudy Van Nuffelen van gOldentimers. De ‘rookies’ Sean en Dieter zullen een route moeten inladen, waarna een satelliet zal volgen of ze wel de juiste track rijden. Indien nodig, kan de satelliet hun locatie bepalen voor mechanische of medische bijstand.

Assistentiewagen

Gelukkig krijgen Sean en Dieter tijdens de Maroc Challenge bijstand van een volgwagen van hun team gOldentimers. Ter assistentie legt een 13-jarige Jeep dezelfde route af. Aangezien het parcours erg onherbergzaam is, is die hulp meer dan welkom. “De Jeep beschikt over een uitstekende winch, waarmee hij de Nissan Patrol uit de zanderige duinen kan trekken als hij vast komt te zitten”, verduidelijkt Rudy. Ook voor kleine mechanische problemen is de bijstand van de Jeep handig. “Als manager van Vanden Borre en auto-expert bij de schadeverzekering hebben wij maar weinig kennis van automechanica”, leggen Dieter en Sean uit. “Maar we zien het zeker zitten. Het is wel spannend, want echt oefenen kunnen we niet. We denken niet dat ze het leuk gaan vinden als wij hier in de duinen aan de Vlaamse kust gaan oefenen (lachen).

Vloggen

Het doel van de rally is de wagen tot voorbij de eindmeet krijgen. “Als ons dat lukt, is deze missie geslaagd”, vertellen Dieter en Sean vol enthousiasme. Tijdens de uitputtingsslag zullen ze ook bij iedere stage een ‘vlog’ of videoverslag maken. Daarvoor zijn de Nissan Patrol en zijn volgwagen ook uitgerust met een GoPro. “Voor mooie beelden zullen we soms zelfs even terug moeten rijden, al zal ons dat strafpunten kosten voor tijdsoverschrijding”, lacht Rudy.

Feestvarken

Maar dé missie van de Maroc Challenge is een mooi bedrag ophalen voor Feestvarken vzw. Dat goede doel van Koen Hendrickx in Oostmalle zet zich in om voor elk kind dat leeft in een gezin in armoede in ondertussen 33 Vlaamse gemeenten een verjaardagspakket te voorzien. Op 18 december doet de vzw een wereldrecordpoging Clicformers bouwen. “We willen een groot ‘tapijt’ maken van 200.000 blokjes van Clics”, vertelt Koen Hendrickx. “Die verkopen we nu al aan een halve euro per blokje. De tekening die we willen maken houden we nog even geheim. We zullen die op 18 december maken in het Vormingscentrum Malle.” GOldentimers schaart zich achter de actie. Sean en Dieter laten zich voor hun rally sponsoren per afgelegde kilometer. Met het opgehaalde bedrag zal gOldentimers voor Feestvarken vzw blokjes van Clics kopen. Vzw Feestvarken schonk tijdens het eerste jaar 150 feestpakketten aan kinderen in armoede. Nu zijn er dat al 2.200.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.