Sanne Van Looy (27) krijgt kans op lijst N-VA voor federaal parlement

Sanne Van Looy net voor de verkiezingen van oktober vorig jaar.
Foto Toon Verheijen Sanne Van Looy net voor de verkiezingen van oktober vorig jaar.
De 27-jarige schepen in Malle en toekomstig burgemeester vanaf 2022 Sanne Van Looy (N-VA) doet tijdens de verkiezingen van 26 mei een gooi naar een zitje in het federaal parlement. Ze staat op de twaalfde plaats.

Sanne Van Looy zat de voorbije legislatuur al in de gemeenteraad in Malle en werd na de jongste verkiezingen schepen en zal in 2022 ook de eerste vrouw worden als burgemeester in haar gemeente. Ze volgt dan Harry Hendrickx van coalitiepartner DBM op. Nu wil ze ook een gooi doen naar een zitje in het federaal parlement. “Ik heb mezelf geen kandidaat gesteld, maar was wel vereerd met de vraag van Jan Jambon om de op de Kamerlijst te staan. Malle komt te allen tijde op de eerste plaats, maar ik krijg nu de kans om onze mooie gemeente ook in Brussel op het hoogste niveau te verdedigen. En die kans wil ik met beide handen grijpen.”

Sanne Van Looy was 21 toen ze gemeenteraadslid werd. Ze deed politieke ervaring op als medewerker van Kathleen Krekels in het Vlaams parlement en als lokaal afdelingsvoorzitter. Met 1221 voorkeursstemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 was ze maar net iets minder populair dan de langst zetelende burgemeester van Vlaanderen Harry Hendrickx. “In het federaal parlement wil ik vooral werk maken van minder België en meer Vlaanderen. Meer autonomie voor de deelstaten zodat we zelf onze centen kunnen uitgeven aan wat wij belangrijk vinden. En dat komt ook ten goede aan de inwoners van Malle.”

Sanne Van Looy en Jan Jambon.
RV Sanne Van Looy en Jan Jambon.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.