Politie organiseert infosessies rond cybercriminaliteit

ANP
De politiezone Voorkempen start binnenkort met een reeks infosessies rond cybercriminaliteit. De eerste is gepland in Malle op 19 maart.

Cybercriminaliteit duikt zowat alle dagen op in het nieuws zoals onlangs met 2dehands.be of valse sms-berichten van bpost. “Daarom willen we er vanuit onze politiezone preventief op inspelen”, zegt woordvoerster Evelyn Tiebos. “We willen mensen bewust maken van de veel voorkomende werkwijzen van online oplichters. Verdachte e-mails of fraude op het internet herkennen is niet altijd gemakkelijk. Cybercriminelen gaan bovendien steeds slinkser te werk, waardoor valse berichten alsmaar moeilijker te onderscheiden zijn van echte.

De eerste sessie vindt plaats op 19 maart om 14 uur in de Notelaar in Oostmalle. In de gemeenten Brecht, Zoersel en Schilde zullen er nog sessies volgen. Tijdens de sessies komen er praktische voorbeelden en technieken aan bod om online oplichting sneller te leren herkennen en worden specifieke middelen aangereikt om hier geschikt op te reageren. Inschrijven voor de sessie van 19 maart moet voor 10 maart via evelyn.tiebos@police.belgium.eu.

De sessies vinden plaats op volgende tijdstippen:

• Dinsdag 19 maart 2019 om 14 uur in de Notelaar in Malle

• Woensdag 15 mei 2019 om 14 uur in Jan vander Noot in Brecht

• Dinsdag 25 juni 2019 om 20 uur in de Kapel in Zoersel

• Woensdag 23 oktober 2019 op 14 uur in Werf 44 in Schilde

• Woensdag 13 november 2019 om 19 uur in Werf 44 in Schilde
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.