Opdrachtgever diefstal Verhoeven Biljarts opgepakt

Het gerecht heeft een veertigjarige man uit Tilburg opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de grote roof van biljartkeus en -ballen bij Verhoeven Biljarts in Malle in februari 2016. Het zou gaan om de opdrachtgever van de diefstal.


De inbrekers gingen begin vorig jaar aan de haal met honderden dure biljartkeus en biljartballen. Zaakvoerder Luc Verhoeven raamde de schade op meer dan 300.000 euro. De dieven hadden bovendien de buit ingeladen in een nieuwe bestelwagen van Verhoeven zelf. Het voertuig is een dag later in het Wilhelminakanaal in Tilburg teruggevonden.


De speurders kwamen de verdachte eerder toevallig op het spoor in het kader van een ander onderzoek. Toen ze een huiszoeking deden, werd al snel duidelijk dat de verdachte aan de feiten bij Verhoeven gelinkt kon worden. Er zijn heel wat biljartkeus aangetroffen. "We mogen in het belang van het onderzoek niet te veel verklaren", vertelt zaakvoerder Luc Verhoeven. "Maar ik ben blij dat de speurders nog altijd met de zaak bezig zijn en dat er misschien toch ooit opheldering komt."


Het gerecht beschouwt de verdachte die is opgepakt als opdrachtgever voor de roof. De effectieve inbrekers zijn nog niet opgepakt. (VTT)