Opbrengst nieuwe gin gaat naar fluovestjes

V.l.n.r.: Schepen van Onderwijs Elisabeth Joris, burgemeester Harry Hendrickx, cartoonist Jean-Marie Matheus, stoker Thomas Cuyvers, bedenker gin en uitbater AD Delhaize Dax Goolaerts, verantwoordelijke Verkeersbeleid Nancy De Sobrie en lerares Leen Laenen.
Jolien Thibaut V.l.n.r.: Schepen van Onderwijs Elisabeth Joris, burgemeester Harry Hendrickx, cartoonist Jean-Marie Matheus, stoker Thomas Cuyvers, bedenker gin en uitbater AD Delhaize Dax Goolaerts, verantwoordelijke Verkeersbeleid Nancy De Sobrie en lerares Leen Laenen.
Dax Goolaerts (46), eigenaar van AD Delhaize, biedt voortaan de Malle Gin aan. Dax werkte hier voor samen met Thomas Cuyvers van Sterkstokers.

"Ik kende Thomas al langer", vertelt hij. "Op een gegeven moment vroeg ik hem of hij niet samen met mij een eigen gin wou stoken. Hij vond het een geweldig idee."


Cartoonist Quirit ontwierp mee het etiket. Hij inspireerde zich daarbij op de skyline van West- en Oostmalle.


"Omdat ik de gin aan een goed doel wou koppelen, ging ik met het idee naar de burgemeester", aldus Dax. "Zo hebben we besloten om het dragen van een fluovestje weer in de kijker te zetten."


Via de opbrengsten van de gin krijgen alle leerlingen uit het vierde leerling in Malle een nieuw fluovestje. "De gemeente geeft alle eerstejaars gratis een fluovest. Tegen dat ze in het vierde leerjaar zitten, zijn ze al lang uit hun fluovestje gegroeid. Wij dachten dat het daarom een ideaal moment was om een nieuw vestje cadeau te krijgen", aldus Dax. (TJW)