Malle werkt na 18 jaar aan nieuw mobiliteitsplan

Zwaar verkeer weren is ook een van de waarschijnlijke actiepunten in het nieuwe mobiliteitsplan.
Laenen Zwaar verkeer weren is ook een van de waarschijnlijke actiepunten in het nieuwe mobiliteitsplan.
De gemeente Malle gaat werk maken van een nieuw mobiliteitsplan. Het huidige plan is bijna twintig jaar oud en heeft een grondige update nodig. De bedoeling is ook dat de inwoners nauw betrokken worden bij de opmaak van het plan.

Oost- en Westmalle ontsnappen niet aan de toenemende verkeersoverlast in de dorpskernen en daarom wil de gemeente het mobiliteitsplan uit 2000 herzien. “We gaan niet over één nacht ijs”, zegt de nieuwe schepen van Mobiliteit Sanne Van Looy (N-VA). “Studiebureau Arcadis heeft van ons de opdracht gekregen om grondig onderzoek te voeren naar de huidige mobiliteit en verkeersveiligheid in de gemeente. Via een uitgebreid participatietraject willen we alle inwoners er zoveel mogelijk bij betrekken. Zij zijn het immers die dagelijks de baan op moeten.”

Fietspaden

Het mobiliteitsplan moet uiteindelijk bestaan uit een toekomstvisie en concrete actieplannen. “Veilige en comfortabele fietspaden staan helemaal bovenaan net als veilige schoolomgevingen”, zegt burgemeester Harry Hendrickx. “Verder willen we vooral aandacht voor een vlotte doorstroming op de drukke verkeersassen en het weren van sluipverkeer in de woonwijken. Een kwalitatieve omleidingsweg moet de kern van Oostmalle ontlasten en de veiligheid van de kwetsbare weggebruikers verbeteren.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.