Langeafstandloper Sven Naets gekroond tot kampioen der kampioenen

'Kampioen der kampioenen' Sven Naets
inezkphotographic 'Kampioen der kampioenen' Sven Naets
Afgelopen vrijdagavond heeft de gemeente Malle zijn sportkampioenen van 2019 gehuldigd. Daarbij werd Sven Naets (37) extra in de bloemetjes gezet. De sportraad verkoos de langeafstandloper als ‘kampioen der kampioenen’. In september haalde hij een bronzen plak op het EK atletiek voor ‘Masters’ in Venetië. “Dit is een mooie erkenning”, zegt Sven.

Op vrijdagavond 7 februari stroomde De Notelaar in Oostmalle vol met sportievelingen. De sportraad had alle sportkampioenen van 2019 uitgenodigd voor een huldiging. Verschillende clubs uit Malle waren daarop vertegenwoordigd, waaronder de voetbalclubs uit beide deelgemeentes, atletiekclub D.A.L, volleybalclub WOVO en turnkring Rap en Knap. Verder tekenden ook succesvolle boogschutters, paardrijders, skiërs, dansers en tafeltennissers present. 

Brons

De sportraad bekroonde op de huldiging ook een ‘kampioen der kampioenen’. Dit jaar ging die titel naar de 37-jarige Westmallenaar en langeafstandloper Sven Naets. “We hebben hem voornamelijk gekozen vanwege zijn heel stabiel seizoen”, zegt Elisabeth Joris (DBM), schepen voor Sport. “Het is door de ondersteuning van mijn coach Patrick Van Riet en mijn club D.A.L dat ik zo regelmatig heb kunnen presteren”, verduidelijkt Naets. 

De ‘kampioen der kampioenen’ behaalde in september op het Europees Kampioenschap voor 35-plussers (‘Masters’) in Italië een bronzen medaille op de 10.000 meter met een chrono van 33 minuten, 5 seconden en 6 honderdsten. Verder kroonde hij zich op de 5.000 meter tot Vlaams Kampioen onder de Masters. De atleet van D.A.L (DinsdagAvondLopers) Malle werd daarnaast provinciaal kampioen. “Ook de overwinning op de lokale loopwedstrijd 10 Miles Malle heeft volgens mij een rol gespeeld”, zegt Naets. 

Alle aanwezige sportkampioenen van het jaar 2019.
inezkphotographic Alle aanwezige sportkampioenen van het jaar 2019.
Archiefbeeld: Sven Naets in actie.
Bart Spruijt Archiefbeeld: Sven Naets in actie.