Inleefhuis blijft maand langer open

Het huis op de Berckhovenstraat 19 doet dienst als inleefhuis voor middelbare scholieren uit de derde graad.
Gemeente Malle Het huis op de Berckhovenstraat 19 doet dienst als inleefhuis voor middelbare scholieren uit de derde graad.
Het inleefhuis in Malle blijft een maand langer open dan voorzien. Al 450 scholieren uit Malle kwamen op bezoek, maar de organisatoren blijven aanvragen ontvangen voor rondleidingen. Op dinsdag 26 november nodigt schepen van Welzijn Wouter Patho (N-VA) alle leerkrachten uit Malle of die lesgeven in een school in Malle uit voor een lerarenavond in het inleefhuis.

Het project van het sociaal huis en Huis van het Kind in Malle is een succes. De oude woning op de Berckhovenstraat 19 werd met hulp van BudgetInZicht Antwerpen omgetoverd tot een inleefhuis. Vrijwilligers en medewerkers leiden de scholieren uit de derde graad rond om te tonen wat het leven kost: voeding, elektriciteit en wonen. Verder krijgen de bezoekers informatie over de bestaande hulpverlening van de sociale dienst, de wettelijke rechten en plichten en het exacte bedrag van een leefloon.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.