Hypermodern biljartcomplex van wereldkampioen Fréderic Caudron na zes jaar failliet

Curator zoekt overnemer

De zaak is failliet verklaard.
Laenen De zaak is failliet verklaard.
Het hypermoderne biljartcomplex Salpho is failliet. Zes jaar geleden werd het pand – waar de biljarttafels in de grond kunnen verdwijnen – geopend. Drievoudig wereldkampioen driebanden Fréderic Caudron stond mee aan de wieg van de zaak, die de hoge verwachtingen nooit kon inlossen. De curator zoekt nu een overnemer.

De voormalige feestzaal ’t Saplhenhof aan de Salphensebaan ruimde in 2012 plaats voor een modern nieuwbouwcomplex. De Biljart Investeringsmaatschappij, met onder meer biljarttopper Fréderic Caudron pompte maar liefst anderhalf miljoen euro in het project. 

Het moest het meest moderne biljartcomplex in België worden. Uniek ook, want de biljarttafels werden door middel van een lift in de kelder gelaten, waardoor de biljartzaal ook als feestzaal gebruikt kon worden. Maar de uitbating kwam nooit echt vlot van de grond. Tijdens de eerste twee jaren veranderde het horecagedeelte al twee keer van eigenaar en in 2015 moest het zelfs even de deuren sluiten omdat de toenmalige uitbaters met de noorderzon vertrokken waren.

Zes biljarttafels

Na de sluiting in 2015 werd wel opnieuw een uitbater gevonden, maar al sinds het najaar van 2018 leek de zaak opnieuw te slabakken. Ondertussen werd de Biljart Investeringsmaatschappij failliet verklaard en is meester Gregory Wilkin van Ardent Advocaten aangesteld als curator. Hij moet nu proberen het handelsfonds en het pand ten gelde te maken. 

Wereldtopper in het driebanden Fréderic Caudron stond mee aan de wieg van Salpho.
Steve Dinneweth Wereldtopper in het driebanden Fréderic Caudron stond mee aan de wieg van Salpho.

“Het handelsfonds bestaat niet alleen uit de zes unieke biljarttafels”, zegt Steven Teughels van HammerTime uit Hoevenen, die de verkoop regelt. “Er is ook een grote professionele keuken in wat het pand ook geschikt maakt voor de uitbating van een brasserie of een horecaak.” Ook de volledige inboedel zoals de multimedia, alles van IT en het meubilair zijn mee over te nemen. Net als het gebouw en de parking zelf.

Geen uitbater meer

Tot enkele weken geleden was Salpho nog de thuisbasis van KBC De Goeie Queue, waar ook Fréderic Caudron zelf lid van is. “Wij hebben er een viertal seizoenen gespeeld, maar zijn er sinds april vertrokken”, zegt voorzitter Erwin Van Hoeck. “Er was toen al geen uitbating meer dus moesten we wel naar een andere oplossing zoeken. We stonden met de rug tegen de muur, maar gelukkig kunnen we dus elders terecht. We willen wel benadrukken dat we met de uitbating of het faillissement niets te maken hebben.” 

Caudron, de medeoprichter van Salpho en vertegenwoordiger van de Biljart Investeringsmaatschappij, is voorlopig niet bereikbaar.

Alle info over de verkoop  op www.hammertime.be

Zo ziet het pand er aan de binnenzijde uit.
www.hammertime.be Zo ziet het pand er aan de binnenzijde uit.
DE zes biljarttafels kunnen in de grond verdwijnen.
www.hammertime.be DE zes biljarttafels kunnen in de grond verdwijnen.
Een zicht op de zaal met de biljarttafels.
www.hammertime.be Een zicht op de zaal met de biljarttafels.
De zaak heeft ook een grote professionele keuken.
www.hammertime.be De zaak heeft ook een grote professionele keuken.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.