Groepsaankoop elektrische fietsen

De gemeente heeft een grote groepsaankoop voor elektrische fietsen en bakfietsen georganiseerd. Ze hopen hiermee hun steentje bij tedragen om klimaatsverandering af te remmen. Een elektrische fiets is een realistisch alternatief voor de wagen. Speciaal voor gezinnen met kinderen voorziet de gemeente ook elektrische bakfietsen in de groepsaankoop.


Het gemeentebestuur van Malle startte een rondvraag en meer dan 2.500 inwoners bleken geïnteresseerd te zijn in de aankoop van een elektrische fiets. Daarop stuurden ze hun aanvraag naar verschillende fietsproducenten. Vier regionale stuurgroepen van burgers kozen dan uiteindelijk twee fietsmerken die door de groepsaankoop een korting van 500 euro per fiets kunnen geven.


Van de 2.500 geïnteresseerden zijn er nog maar 160 inwoners die daadwerkelijk een fiets hebben gekocht. Daarom organiseert het gemeentebestuur op 17 december een testnamiddag. Iedereen die wil kan een fiets komen testen en vragen stellen aan de producenten. Degene die overtuigd zijn, kunnen er onmiddellijk eentje kopen. Nog tot eind dit jaar kunnen alle inwoners van Malle een elektrische fiets of bakfiets aan deze gunstige voorwaarden verkrijgen. (TJW)