Geen publiek toegelaten op gemeenteraad

De gemeenteraad van april vindt plaats in de feestzaal van ontmoetingscentrum De Notelaar
Klaas De Scheirder De gemeenteraad van april vindt plaats in de feestzaal van ontmoetingscentrum De Notelaar
De gemeenteraad en raad voor maatschappelijk welzijn van donderdag 30 april 2020 zal wel fysiek plaatsvinden, maar zonder publiek. Die beslissing nam burgemeester Harry Hendrickx (DBM) om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Op woensdag 18 maart besloot Hendrickx om tot en met 5 april tijdelijk geen enkele zitting van bestuursorganen te laten plaatsvinden. Dat was de voorlopige datum tot wanneer de federale maatregelen zouden gelden. Die werden echter verlengd tot 3 mei. Voor een goede werking van de gemeente is het noodzakelijk om de zittingen terug op te starten. Daarbij worden wel voldoende voorzorgsmaatregelen genomen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De Notelaar

Zo zal de zitting van de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn op donderdag 30 april plaatsvinden in de feestzaal van ontmoetingscentrum De Notelaar in Oostmalle. Daar kunnen de gemeenteraadsleden plaatsnemen volgens de regels van social distancing, zodat ze veilig en verantwoord fysiek kunnen vergaderen. Wel vindt de bijeenkomst plaats zonder publiek. Zo kunnen de regels van social distancing beter gegarandeerd worden. Perscorrespondenten mogen aanwezig zijn, zodat die hun job kunnen uitoefenen. “Bovendien verhoogt hun aanwezigheid het democratisch gehalte van de zittingen”, klinkt het.