Dagbladhandel Frank-i-sport opnieuw beste van Vlaanderen

'MYSTERY SHOPPERS' GEVEN PRIJS TWEEDE JAAR OP RIJ AAN KRANTENWINKEL

Frank Van Staeyen is blij met de erkenning. "Ik maak altijd een praatje met de klanten."
Foto KDS Frank Van Staeyen is blij met de erkenning. "Ik maak altijd een praatje met de klanten."
Frank Van Staeyen is met zijn dagbladhandel Frank-i-Sport in Malle opnieuw tot beste krantenwinkel van Vlaanderen verkozen. De vlotte krantenboer kreeg de erkenning voor zijn productkennis en bijzondere klantvriendelijkheid. "Ik maak graag een praatje met de klanten. Of het nu mannen in een pak zijn of gewone mensen, iedereen is welkom", klinkt het.

Al voor het tweede jaar op rij valt Frank-i-Sport in de prijzen op de jaarlijkse Retail Awards, een wedstrijd voor zelfstandige handelaars en buurtwinkels. Vorig jaar werd Frank al uitgeroepen tot de meest klantvriendelijk dagbladhandelaar en ook dit jaar weet hij zijn leiderspositie te behouden. Een geweldige eer voor de Mallenaar die meer dan 28 jaar met liefde en plezier in zijn winkel staat.


Frank-i-Sport ging van start op 1 juli 1986. In die tijd combineerde Frank een sportwarenzaak met dagbladen, maar de voorbije jaren is zijn zaak wat veranderd. "Ik was zelf sporter, triatleet. Ik verkocht graag sportgoederen, omdat ik er zelf ook veel mee bezig was", herinnert Frank zich. "Maar enkele jaren geleden net voor een sportwedstrijd liep ik een dubbele hernia op. Dat leidde tot een zware rugoperatie en een streep over mijn sportverleden. Dus ben ik me gaan focussen op de dagbladhandel." Hoewel zijn zaak aan de Antwerpsesteenweg in het centrum van Westmalle nog altijd de oude naam hanteert, kan je er geen sportartikelen meer kopen. Toch blijft het aanbod even gevarieerd als vroeger, want Van Staeyen breidde uit met krasloten, schoolgerief en zelfs een postpunt.


Onder meer met dat aanbod wist Frank-i-Sport tot tweemaal toe de Retail Award te winnen voor beste dagbladhandelaar. Niet zomaar een wedstrijd, want de Mallenaar kreeg vier anonieme 'mystery shoppers' over de vloer die zijn productkennis uitvoerig testten. "Bijvoorbeeld: iemand vraagt of je een bepaald magazine nog hebt terwijl dat al maanden uit de handel is. Dan moet je dat opzoeken", legt Frank uit. "Natuurlijk gaat het om een onaangekondigde mystery shopper, dus je moet dat voor iedereen doen. Maar ik ben altijd tegen iedereen even vriendelijk. Ik wil dat mensen hier opgewekt naar buiten gaan."


Maandag ging Frank Van Staeyen zijn oorkonde halen op het gala in Gent. Hij deelt de eerste plaats met een andere dagbladhandel uit Oost-Vlaanderen.