Burgemeester Harry Hendrickx misnoegd over boomkap Natuurpunt

Burgemeester van Malle Harry Hendrickx (Democratische Beweging Malle) uitte dinsdagavond op Facebook zijn ergernis over de boomkap door Natuurpunt Voorkempen. Twee dagen voor de kaalslag vond daar vlakbij een boomplantactie plaats. Daarvoor kreeg Natuurpunt hulp van de politieke partijen uit Malle en Groen Zoersel.
Archiefbeeld: Natuurpunt Voorkempen liet maandag een kaalslag uitvoeren vlakbij de plaats waar zaterdag een boomplantactie plaatsvond.
Ronny De Coster Archiefbeeld: Natuurpunt Voorkempen liet maandag een kaalslag uitvoeren vlakbij de plaats waar zaterdag een boomplantactie plaatsvond.

Zaterdag plantte Natuurpunt Voorkempen samen met de politieke partijen uit Malle en Groen Zoersel 200 winterlindes in het natuurreservaat De Kluis-Blommerschot. Maandag liet Natuurpunt Voorkempen bomen kappen vlakbij waar de plantactie plaatsvond, met een misnoegde Hendrickx tot gevolg: “Een beetje verderop zorgt Natuurpunt voor een kaalslag van waardevolle, volstrekt gezonde en volwassen bomen.” 

Doorn in het oog

Volgens Natuurpunt Voorkempen ging het om exoten als de Amerikaanse eik die weinig lage begroeiing toelaat. Voor Hendrickx is het een doorn in het oog: “Tegelijkertijd maar procederen tegen een klein en minder waardevol bosje en zo de allernoodzakelijkste uitbreiding van ons industrieterrein en recyclagepark verhinderen!” Natuurpunt Voorkempen stapte midden november naar de Raad van State om RUP Hooyberg aan te vechten. Op die manier wil de natuurorganisatie het Hooybergbos redden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.