Bewegingscoach roept op te blijven bewegen: “Zo creëer je weerstand tegen het coronavirus”

Bewegingscoach en personal trainer Beate Hofkens van 'Improve' biedt haar leden digitale workouts.
Beate Hofkens Bewegingscoach en personal trainer Beate Hofkens van 'Improve' biedt haar leden digitale workouts.
Ook heel wat sportclubs en -zalen moesten door de coronamaatregelen hun deuren sluiten. Toch wijst bewegingscoach en personal trainer Beate Hofkens (26) uit Malle op het belang om te blijven bewegen. “Door in je zetel te ploffen, verhoog je het risico ziek te worden”, waarschuwt ze.

Het aantal patiënten die lijden aan het coronavirus lopen iedere dag op. “Dat beseft iedereen, maar amper iemand weet dat bijna dertig procent van de bevolking gezondheidsrisico’s loopt door het gebrek aan lichaamsbeweging. Inactiviteit draagt voor zestig procent bij tot de kans op hart- en vaatziekten. Door lichaamsbeweging versterken we onze longen en lopen we minder kans om chronische ziekten op te lopen. Net die ziektes vormen de risicogroepen voor het coronavirus”, beargumenteert Hofkens.

Motivatie

Volgens de bewegingscoach heeft sporten een helende werking. “Zo creëer je een weerstand tegen het coronavirus.” Omdat de sportcentra minstens tot 5 april dicht blijven, raadt ze aan buiten te gaan wandelen, fietsen of lopen. “Post je beweegactiviteiten op sociale media. Op die manier motiveer je ook anderen om te blijven bewegen”, klinkt het. Door de coronamaatregelen moet de personal trainer ook haar praktijk tijdelijk dicht houden. Samen met haar team ging ze daar creatief mee om. “We maken filmpjes van een workout van één uur. Op die manier kunnen de mensen toch samen met hun bewegingscoach hun oefeningen blijven doen”, besluit Hofkens.

Leden kunnen zich voor de online workouts inschrijven via het groepsrooster, anderen kunnen daarvoor terecht via info@beatehofkens.be.