Beek naast nieuwe fietsverbinding laat wensen over

Door het regenweer zakte de beek in. Daardoor slibt de riolering dicht.
Wim Vervloet Door het regenweer zakte de beek in. Daardoor slibt de riolering dicht.
De beek naast de nieuwe fietsverbinding tussen de Moerdreef en de Hallebaan is na een paar weken al in een erbarmelijke toestand. Door het regenweer zakt de beek in. Ook de riolering raakt daardoor dichtgeslibd. 

Begin december werd het fietspad tussen de Moerdreef en de Hallebaan ingehuldigd door de burgemeester en een aantal schepenen. Het is een belangrijk project binnen het mobiliteitsplan om meer trage wegen op te waarderen. Het pad kreeg dan ook ledverlichting. Maar volgens Vlaams Belang Malle is de staat van de beek naast de fietsverbinding allesbehalve ideaal: “Bij een opening verwachten wij een volledig afgewerkt pad. We willen een oplossing voor de afkalving en de dichtgeslibde riolering”, klinkt het bij Vlaams Belang-gemeenteraadslid Wim Vervloet.

Volgens Vlaams Belang was het dan ook geen goed idee de beek aan te leggen in een natte periode. Jordens, schepen voor Openbare Werken, erkent dat de erosie snel gaat: “Maar in het voorjaar zullen we de beek onder handen nemen”, zegt hij. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.