Yeomanry zet op kerstavond lichtjes op graven oorlogssoldaten in Adegem

Kaarsjes aan de oorlogsgraven.
Yeomanry Kaarsjes aan de oorlogsgraven.
De vzw Yeomanry trekt op kerstavond 24 december naar het Canadees militair kerkhof in Adegem bij Maldegem, om daar kaarsjes te doen branden op de oorlogsgraven.

Iedereen is dinsdag tussen 17.30 en 18 uur welkom om de ceremonie bij te wonen. “Een aantal leden zullen dan kaarsjes branden op de oorlogsgraven”, klinkt het. “We roepen de geïnteresseerden op om deel te nemen aan dit initiatief. In het bijzonder vragen we aan de bewoners van het Meetjesland om actief deel te nemen aan dit moment van bezinning en herdenking. Iedereen is vanaf 17.30 uur tot 18.00 uur welkom om een lichtje te plaatsen op het oorlogsgraf van een jonge Britse, Poolse of Canadese soldaat. Een eigen lichtje meebrengen mag, wijzelf zullen ook een beperkt aantal lichtjes ter beschikking stellen.”

Info: www.yeomanry.be.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.