Vrouw sterft na crash tegen boom op spekgladde weg

Sofie Anseeuw (l.) en haar vriendin Katty Scheldeman, die donderdag het leven liet bij een verkeersongeval.
Repro JEW Sofie Anseeuw (l.) en haar vriendin Katty Scheldeman, die donderdag het leven liet bij een verkeersongeval.
Een spekgladde weg heeft donderdagavond het leven geëist van een 40-jarige vrouw uit Maldegem. Slachtoffer Katty Scheldeman crashte in de Beekstraat in het West-Vlaamse Oedelem bij Beernem tegen een boom, waarop de auto in brand vloog. "Ik weet niet hoe ik nu verder moet zonder haar", zegt haar vriendin Sofie Anseeuw.

Rond 21 uur trok een fikse hagelbui over Oedelem. De combinatie met de smeltende sneeuw maakte de rijbaan spiegelglad. In de Beekstraat verloor Katty Scheldeman plots de controle over het stuur. "Haar wagen slipte en kwam links van de weg tegen een boom terecht", zegt commissaris Rudi Vanlerberghe van politiezone Het Houtsche. "De auto vatte meteen vuur en brandde helemaal uit." Volgens de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige kwam Katty om het leven door de klap tegen de boom, en niet door de brand die daarop volgde.


Katty en Sofie waren dolverliefd op elkaar. Sinds 1 oktober waren ze nog maar samen, maar Sofie wist heel zeker: Met Katty wil ik de rest van mijn leven delen. "Katty was de liefde en vrouw van mijn leven. We moesten enorm vechten voor elkaar. En dan worden we plots zo uit elkaar getrokken. Op zo'n verschrikkelijke manier."


Sofie is dan ook kapot van verdriet. "Ik weet niet hoe ik nu zonder haar verder moet. Ze was en zal altijd mijn grote liefde blijven, mijn rots in de branding. We zien elkaar ooit nog terug 'wijfie'. Ik hou van je!"


(JEW/MMB/SDVO)