Vrachtwagenchauffeur: "Ik rijd alle fietsers omver!"

Truckchauffeur uit Maldegem voor rechter voor 'opzettelijke aanrijding' van fietser

De Grote Markt in Zelzate.
Kristof Vereecke De Grote Markt in Zelzate.
Een 53-jarige man uit Maldegem staat terecht voor slagen en verwondingen, omdat hij opzettelijk een fietser aangereden zou hebben in Zelzate.

De beklaagde, truckchauffeur van beroep, reed in een éénrichtingstraat met zijn bestelwagen. Volgens de fietser vertoonde de chauffeur, die achter hem reed, agressief rijgedrag. Volgens het slachtoffer en twee onafhankelijke getuigen zou de chauffeur de fietser de pas afgesneden hebben, waardoor die laatste ten val kwam. Hij moest afgevoerd worden naar het AZ Alma in Eeklo en had nog een tijdlang posttraumatische klachten. Volgens het slachtoffer riep de chauffeur nog: "Fietsers zijn zwakke weggebruikers, maar ik rijd ze allemaal omver, ik heb geld genoeg!"

Volgens de chauffeur zelf gedroeg de fietser zich zélf agressief - een getuige zag bijvoorbeeld hoe hij sloeg op bestelwagen. De beklaagde vraagt autonome probatievoorwaarden of de opschorting van straf.

Opvallend is dat ook het politieparket de zaak onderzocht, maar dat het dossier daar geseponeerd werd. Een van de problemen was daar dat de camerabeelden uit de politiewagen niet werkten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.