Veertien extra parkeerplaatsen: gratis en in het hartje van Maldegem

Schepen Jason Van Landschoot aan de kraan die het groen uit de tuin komt halen. Daar komen 14 extra parkeerplaatsen.
Joeri Seymortier Schepen Jason Van Landschoot aan de kraan die het groen uit de tuin komt halen. Daar komen 14 extra parkeerplaatsen.
Er komen veertien extra parkeerplaatsen aan de zwembadparking, in het hartje van Maldegem.

De werken zijn gestart voor de uitbreiding van de parking tussen het zwembad en de Westeindestraat in Maldegem. “De gemeente heeft een achtertuin kunnen kopen die grenst aan de bestaande parking”, zegt kersvers schepen Jason Van Landschoot (Open Vld). “Daar wordt nu al het groen weggehaald, en er komen veertien extra parkeerplaatsen in de plaats. Tijdens de werken zal het middendeel van de parking even niet beschikbaar zijn. Maar vanaf 8 maart moet het nieuwe parkeergedeelte met veertien nieuwe parkeerplaatsen openen. Onze centrumparking tussen het zwembad en de Westeindestraat zal dan geen 104, maar wel 118 parkeerplaatsen tellen. Zeker de maandag tijdens de markt, tijdens festiviteiten en op drukke koopzaterdagen is de centrumparking vaak volzet. Wij willen echt inzetten op voldoende parkeerplaats in ons centrum. In de centrumstraten is parkeren gratis, met blauwe schijf. Op de zwembadparking moet je zelfs geen schijf leggen, en kan je onbeperkt parkeren. Zeker wanneer we binnenkort starten aan de heraanleg van de Westeindestraat, zal de grotere parking meer dan welkom zijn.”
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rosanne Van Daele

    Toch bizar dag het nieuwe bestuur de aankoop van desbetreffende grond op voorstel van cd&v in de gemeenteraad in 2017 heeft afgeschoten. Politieke spelletjes of puur plat oppertunisme ? Een mens zou beginnen twijfelen en ze zijn nog geen maand begonnen...

  • Romain De Meijere

    En dit op een kleine tweeminuten wandelafstand van de markt,dit is zeker een goeie beslissing van ons nieuw bestuur.

  • christine verplaetse

    Dit is heel goed voor de handelskern. De middenstand juicht dit toe zo is er meer parkeerplaats bij grote activiteiten zoals nu de ijspiste bv.