TE KOOP: Oud Stadhuis en Oud Schepenhuis

Het Oud Schepenhuis en Oud Stadhuis.
Foto Joeri Seymortier Het Oud Schepenhuis en Oud Stadhuis.
Het gemeentebestuur van Maldegem verkoopt de aanpalende eigendommen Oud Schepenhuis en Oud Stadhuis, in de Markstraat 38 en 40. De instelprijs is 650.000 euro.

"We verkopen het Oud Schepenhuis en Oud Stadhuis omdat deze gebouwen geen functie meer hebben voor het gemeentebestuur", zegt burgemeester Marleen Van den Bussche (CD&V). "We willen zo besparen op onderhouds- en energiekosten van gebouwen die niet langer gebruikt worden. De opbrengst wordt geïnvesteerd in nieuwe projecten. Het Oud Stadhuis en het aanpalende Oud Schepenhuis vormden tijdens het ancien regime het administratieve centrum van het Ambacht Maldegem. Het Oud Schepenhuis en Oud Stadhuis werden in 2004 beschermd als monument", aldus Van den Bussche.


Je kan de gebouwen komen bekijken tijdens de kijkdagen op woensdag 5 april tussen 14 en 16 uur en op zaterdag 29 april tussen 10 en 12 uur of na afspraak met de verantwoordelijke gemeentelijke gebouwen via 050/72.86.08. De eerste zitdag vindt plaats op donderdag 4 mei om 14.30 uur in café De Gouden Leeuw in de Marktstraat 16. 9990 Maldegem. (JSA)