Startschot van 10 jaar werken: tegen 2030 overal ledverlichting in Maldegemse straten

Fluvius en de gemeente Maldegem gaven het startschot van de werken in de Wierdenlaan.
Joeri Seymortier Fluvius en de gemeente Maldegem gaven het startschot van de werken in de Wierdenlaan.
De gemeente Maldegem en Fluvius hebben het startschot gegeven van tien jaar werken, om alle straatverlichting in de gemeente om te bouwen naar ledverlichting.

In de Wierdenlaan in Maldegem zijn de mannen van Fluvius volop bezig met het plaatsen van nieuwe lichtpalen en armaturen met ledverlichting. “We hebben in onze gemeente 3.832 verlichtingspalen staan en het is de bedoeling dat die tegen 2030 allemaal omgebouwd zijn tot ledverlichting”, zegt schepen Jason Van Landschoot (Open Vld). “Dat klinkt nog lang, maar tien jaar is echt niet veel voor zo’n werk. We willen ongeveer 300 verlichtingspalen per jaar aanpakken. De ledverlichting zal voor een pak minder CO2-uitstoot zorgen, en dat is goed voor het milieu. In woonstraten kunnen we kiezen voor gezellig warm licht. Op kruispunten en aan scholen kiezen we dan weer voor het witte licht. In het Sint-Annapark zullen we de openbare verlichting ook kunnen dimmen.”

Het hele project wordt financieel gedragen door Fluvius. In een periode van tien jaar wil Maldegem zo meer dan een miljoen euro besparen, onder andere door lagere energiefacturen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.