Senioren versterken spieren in dagopvang

Senioren werpen doosjes naar coach Sabine.
Foto Michel Moens Senioren werpen doosjes naar coach Sabine.

De senioren in Maldegem kunnen voortaan één keer per week spierversterkende oefeningen volgen in de dagopvang Cado en in De Pastorij van Kleit.


De sportdienst en OCMW Maldegem hebben een sportproject op maat ontwikkeld. "De oefeningen zorgen voor een betere bloeddoorstroming, lenigheid en fysieke conditie", zegt voorzitter Stefaan Standaert (Groen). "Elke bejaarde kan op zijn niveau sporten en medewerkers van Gezinshulp begeleiden de oefeningen. De deelnemers gaan aan de slag met alledaagse objecten. Het is perfect mogelijk om met een stoel heel wat oefeningen te doen. Bovendien start en eindigt iedere les met een fysieke proef. Door te meten hoe snel je je jas kan aan en uitdoen of hoe vlug je je sokken kan aantrekken, kan de sportdocent makkelijk nagaan of de oefeningen hun doel bereiken. Het is meteen ook een stimulans om de sportlessen te blijven volgen en het telkens beter te willen doen."


De sportdienst kan voor dit project rekenen op 5.000 euro subsidies van de Vlaamse overheid. Bij Cado zijn de lessen op maandag van 14 tot 15 uur. In Kleit op donderdag vanaf 15.30 uur. Inschrijven: 050/40.36.86. (JSA)