School zamelt doppen in voor blindgeleide hond

De leerlingen van het zesde leerjaar van De papaver in zamelen duizenden doppen in om een blindegeleide hond te verdienen.
Foto Michel Moens De leerlingen van het zesde leerjaar van De papaver in zamelen duizenden doppen in om een blindegeleide hond te verdienen.
De leerlingen van het zesde leerjaar van De Papaver in Adegem gaan duizenden kilo's doppen verzamelen. Ze willen daarmee een blindgeleide hond verdienen.

De leerlingen moesten een engagement aangaan en kozen voor de doppenactie van 'Vrienden voor Blinden'. Leerlinge Axelle Creytens heeft een vriendin die zware oogproblemen heeft en op termijn een blindenhond nodig zal hebben. "We hopen echt dat mijn vriendin Cato zo haar eigen geleide hond kan krijgen", zegt Axelle. "Een blindgeleide hond wordt maar deels gesubsidieerd door de overheid. De totale kostprijs is snel 25.000 euro. Met een kilogram plastic doppen komt er 34 cent binnen, dus gaan we 77,5 ton doppen nodig hebben. Ik reken op de 350 leerlingen en de leerkrachten van onze school. De doppen worden verzameld in rode tonnen in onze school. Ook mensen van buiten de school mogen doppen brengen." (JSA)