School en kinderopvang naast ‘asbestsporthal’ kunnen op 6 juni weer open

Het asbest werd de voorbije dagen vakkundig verwijderd.
Wouter Spillebeen Het asbest werd de voorbije dagen vakkundig verwijderd.
De kinderopvang Ukkie-Pukkie, vrije basisschool De Kleiheuvel en het chirolokaal boven de opvang van Kleit bij Maldegem kunnen wellicht op donderdag 6 juni weer open.

Nadat bij afbraakwerken aan het dak van de sporthal in Kleit asbest vrijgekomen is, werd de hele zone rond de sporthal hermetisch afgesloten. De school en de kinderopvang werden ontruimd en gesloten. Uit onderzoek blijkt ondertussen dat de kans om ziek te worden na het asbestverhaal in Kleit, kleiner is dan een op een miljoen. Een gespecialiseerde firma is al verschillende dagen bezig met de opkuis van het asbest.

“De asbestverwijdering schiet goed op”, zegt burgemeester Bart Van Hulle (Open Vld). “Vanaf donderdag 6 juni zullen, tenzij er sprake is van onverwachte omstandigheden, kinderopvang Ukkie-Pukkie, VBS De Kleiheuvel en het chirolokaal boven de kinderopvang weer opengesteld worden. De sporthal, cafetaria De Berken en de chirolokalen achter de sporthal kunnen dan nog niet openen. Pas wanneer de werken aan het dak van de sporthal volledig afgerond zijn, de sporthal gereinigd is en er nieuwe stalen genomen zijn, zullen die gebouwen opnieuw gebruikt kunnen worden.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.