Schepencollege moet weer antwoorden op mondelinge vragen raadsleden: CD&V krijgt gelijk van gouverneur

De nieuwe ploeg van CD&V Maldegem.
RV De nieuwe ploeg van CD&V Maldegem.
De gemeenteraadsleden van Maldegem mogen tijdens de gemeenteraad mondelinge vragen stellen, en moeten daar ook antwoord op krijgen.

In april werd duidelijk dat het schepencollege van Maldegem schriftelijk zou antwoorden op mondelinge vragen die gemeenteraadsleden tijdens de gemeenteraad stellen. Niet naar de zin van oppositiepartij CD&V die een klacht indiende bij de gouverneur. “Het voornemen om mondelinge vragen enkel nog via mail te beantwoorden kan niet volgens de gouverneur”, zegt Koenraad De Ceuninck (CD&V). “Gemeenteraadsleden die hun rol ernstig opnemen en in uitoefening daarvan ook mondelinge vragen stellen aan het college, hebben volgens de gouverneur ook recht op een publieke schriftelijke neerslag van dit werk in het zittingsverslag van de gemeenteraad. We kijken met spanning uit naar de aanpassingen die het bestuur zal doen aan het huishoudelijk reglement, iets wat tegen september wellicht zou moeten gebeuren. We gaan er in ieder geval vanuit dat er met het standpunt van de waarnemend gouverneur rekening zal worden gehouden in de opmaak van dit vernieuwde huishoudelijke reglement.”
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Nancy De Croock

    CD&V heeft altijd de arrogantie gehad om met niemand te willen besturen ( Maldegem coalitie met Groen? ) en betaald daar nu de prijs voor, indien hun visie hetzelfde blijft zoals Wouter Beke het voorstelde bij de laatste verkiezingen, dan is deze partij totaal overbodig geworden.

  • Bert Steen

    Duidelijk de nederlaag nog niet verteerd Rosanne. Laat nu eens een andere ploeg proberen ipv dat alles altijd bij hetzelfde moet blijven. Binnen 6 jaar kan er dan, hopelijk, objectief beoordeeld worden door de kiezer(s).

  • Rosanne Van Daele

    Maar goed ook. De arrogantie van die VLD’ers wordt afgestraft !