Oldtimers en zeepkisten in kermisweek

De oldtimers worden al opgeblonken voor het treffen van komende zondag.
Foto JSA De oldtimers worden al opgeblonken voor het treffen van komende zondag.
In Maldegem start vrijdag een week vol kermisplezier. Opener is de avondmarkt om 18 uur en de streekbierenavond in de feesttent in het Sint-Annapark.

Zaterdag wordt verder gefeest met om 21 uur de Parkfuif en in Audigarage de Mey op hetzelfde uur het dansfeest Ladies in Red. "Wie naar ons feest komt, moet zeker iets rood dragen", zegt Julie Leroy van Ladies Circle Maldegem. "Dit jaar gaat onze opbrengst naar Think Pink. Als jonge vrouwen ligt deze organisatie ons na aan het hart. Kaarten kosten 10 euro in voorverkoop en 12 euro aan de kassa."


Op zondag is er om 11 uur een aperitiefconcert op het dakterras van het gemeentehuis. Aan de fontein op de Markt is er een kinderspeelgoedbeurs. Om 11 uur start in de Nieuwstraat een oldtimertreffen. Na de rondrit is er vanaf 15 uur een staticshow met de voertuigen. Ook om 15 uur is er de zeepkistenrace Merlaantjes Cup 2014.


Op maandag is er de seniorenmiddag in Den Hoogen Pad met optredens van Tom Davys, Tamara en Steve Ryckier. Woensdag start om 15 uur een wielerwedstrijd voor elite zonder contract en beloften. In de namiddag is er kinderfoor. De schoolkinderen krijgen gratis jetons.


Op donderdag is er om 19 uur een ballenworp op de Markt. Vrijdag 26 september wordt om 21 uur afgesloten met een muzikaal vuurwerk en een Beachparty in De Redekiel. De hele week is er in het gemeentehuis een fototentoonstelling rond muziek. De toegang is gratis. (JSA)