Na De Crem en Schauvliege: CD&V zet ook Jan Vermeulen en Valerie Taeldeman op verkiesbare plaatsen

Jan Vermeulen
Wannes Nimmegeers Jan Vermeulen
CD&V Oost-Vlaanderen heeft de modellijsten goedgekeurd voor de nationale verkiezingen van 26 mei.

Dat Pieter De Crem uit Aalter de lijst van de Kamer zou trekken, en de afgetreden minister Joke Schauvliege uit Evergem die van het Vlaams Parlement, was al eerder bekend. Huidig parlementslid Valerie Taeldeman uit Maldegem krijgt de vijfde plaats, en staat daar mee ook op een zogenaamde beschermde plaats. “Ik ben dankbaar”, reageert Valerie Taeldeman. “Zowel in 2009, 2014 als nu op 26 mei 2019 krijg ik mooie kansen van mijn partij. Met veel enthousiasme zal ik vanop de vijfde plaats deelnemen aan de verkiezingen voor het Vlaams Parlement.”

Verrassende lijstduwer voor het Vlaams Parlement wordt Jan Vermeulen, de burgemeester van de nieuwe fusiestad Deinze. Als lijstduwer maakt hij zeker ook kans op een zitje in Brussel, maar Vermeulen reageert momenteel liever nog niet.

Bij de beschermde plaatsen op de Kamerlijst, staat Pieter De Crem alleen uit onze regio. De andere beschermde plaatsen gaan naar andere regio’s uit onze provincie. Leen Dierick staat op twee, Stefaan Vercamer op drie en Veli Yuksel op vier. Jenne De Potter wordt lijstduwer.

Valerie Taeldeman in het Vlaams Parlement.
BELGA Valerie Taeldeman in het Vlaams Parlement.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Eugene Dellaert

    Van democratie gesproken, de partijen beslissen wie verkiesbaar is en wie niet....