Meer industrie en meer jobs in eigen gemeente

STEM 2018 | DIT MOET BETER IN MALDEGEM

In het industriepark staan nieuwe loodsen te huur.
Michel Moens In het industriepark staan nieuwe loodsen te huur.
Maldegem krijgt na lang wachten eindelijk 33 hectare extra industriegrond. Maar wat willen de verschillende partijen nog meer doen voor de werkgelegenheid in eigen gemeente?

CD&V duwt mee aan de kar van de uitbreiding van de industriezone. "Ondertussen heeft Veneco de meeste gronden verworven", zegt Valerie Taeldeman. "We steunen deze uitbreiding voluit, we willen meer jobs in eigen streek. Onze gemeente telt 534 werkzoekenden, terwijl dat er vorig jaar nog 630 waren. Maar we moeten blijven inspanningen leveren. Het loket Lokale Economie moet het aanspreekpunt worden voor bedrijven."

De Merlaan wil de werknemers laten sporten tussen de bedrijven. "Extra industrie betekent extra jobs en mogelijk ook nieuwe inwoners", meent Marleen Van den Bussche. "Goed voor de inkomsten van de gemeente, maar ook goed voor de handelaars. We staan voor een goed evenwicht tussen werk en leven. Daarom willen we sportfaciliteiten, zoals een Finse piste, op het nieuwe bedrijventerrein. Liefst zelfs gewoon tussen de bedrijven, zodat werknemers er ook terecht kunnen tijdens een korte pauze."

Voor Groen is de uitbreiding van het industrieterrein de limiet. "Met deze uitbreiding is er binnenkort ondernemingsruimte genoeg", vindt Stefaan Standaert. "Vermoedelijk kunnen op het nieuwe terrein ook nog een aantal bedrijven terecht die nu nog in het centrum liggen en daar eigenlijk niet thuishoren. Groen wil sterk inzetten op beter openbaar vervoer naar het bestaande en het nieuwe industrieterrein. We willen daar ook betere en veiligere fietspaden."

Open Vld is blij dat er eindelijk schot in de zaak komt. "Meer dan twintig jaar palaveren over de uitbreiding van het bedrijventerrein resulteert eindelijk in een realisatie", vertelt Bart Van Hulle. "Voor ons is er met deze uitbreiding voldoende ruimte."

"Industrie levert jobs op en dat is de basis van welvaart in een gemeente", weet Nicole Maenhout. "N-VA pleit voor een verdere ontwikkeling van de handel in de gemeente. Ook industrie is daar een deel van." (JSA)
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Cindy Mahieu

    Goed voor de inkomsten van de gemeente?? Beter het containerpark gratis maken en niet verschillende prijzen vragen voor hetzelfde