Marnix (63) houdt straat sneeuwvrij met zelfgemaakte sneeuwruimer

Marnix Willems op zijn zelfgemaakte sneeuwruimer.
Marnix Van De Kerckhove. Marnix Willems op zijn zelfgemaakte sneeuwruimer.
Een grasmaaier en enkele houten planken. Meer had Maldegemnaar Marnix Willems (63) niet nodig om woensdagochtend zijn volledige straat in een uurtje tijd sneeuwvrij te maken. “In ons straatje strooien ze nooit, dus doe ik het met veel plezier zelf”, zegt Marnix.

Met je buren moet je een beetje geluk hebben, maar de bewoners van de Dokter Herrebautlaan in Adegem hebben alvast niet te klagen. Toen zij woensdagochtend naar buiten keken, was hun doodlopend straatje, inclusief de voetpaden, zo goed als sneeuwvrij gemaakt. 

“In onze straat wordt er nooit gestrooid, dus doe ik het maar zelf”, zegt Marnix Willems. “ Ik wilde dit al lang eens proberen en toen het vorige week begon te sneeuwen, kreeg ik het idee om mijn zitmaaier om te bouwen tot een sneeuwruimer. Hoe? Zeer eenvoudig door een houten plank vooraan op mijn grasmaaier te bevestigen. Vorige week heb ik enkel de voetpaden kunnen doen omdat de sneeuw op de baan al was platgereden. Vandaag (woensdag) ben ik om 6.30 uur ‘s morgens opgestaan en heb ik in een uur tijd de volledige straat, dat zo’n twintig huizen telt, sneeuwvrij gemaakt. Aangezien het maar bleef sneeuwen heb ik tussen 10 en 12 uur nog een rondje gedaan. Het probleem blijft wel dat er geen strooizout ligt, misschien doe ik dat de volgende keer ook.”

De buren zijn alvast zeer tevreden met het initiatief van de voormalige slager. “In onze straat helpt iedereen elkaar”, zegt buurman Marnix Van De Kerckhove. “Marnix is een joviale mens, die met iedereen het beste voor heeft, we mogen blij zijn met hem als buurman.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.