Maldegem stelt gratis venstermaskers ter beschikking aan gezinnen met doven en slechthorenden: “Gemakkelijker liplezen en mimiek opvangen”

Zo ziet het venstermasker eruit.
Gemeente Maldegem Zo ziet het venstermasker eruit.
De gemeente Maldegem stelt gratis venstermaskers ter beschikking aan slechthorenden en hun gezinsleden. Zo kunnen die beter liplezen.

Alle inwoners van Maldegem kregen begin mei van de gemeente al acht mondmaskers om zichzelf en anderen te beschermen tegen het coronavirus. Maldegem biedt nu ook maskers aan met een transparant venster in plastic. “Zo kunnen mensen met een auditieve beperking gemakkelijker liplezen en de non-verbale communicatie en mimiek beter opvangen”, zegt burgemeester Bart Van Hulle (Open Vld). “Alle dokters, oogartsen en tandartsen in Maldegem kregen al een exemplaar om zo makkelijker met hun patiënten te kunnen praten. Slechthorenden en hun gezinsleden krijgen die nu ook.”

Ben je slechthorend, dan kan je voor jezelf en je gezinsleden die op hetzelfde adres wonen een gratis exemplaar afhalen aan de balie van het gemeentehuis in Maldegem. Voor meer informatie kan je naar het telefoonnummer 0800/965.24 bellen.