Maldegem definitief uit Comeet, Meetjesman en Woonwijzer Meetjesland

Onder andere Comeet wordt hard getroffen...
JSA Onder andere Comeet wordt hard getroffen...
Maldegem stapt vanaf 2020 officieel uit de Meetjeslandse samenwerkingsverbanden Comeet, Meetjesman en Woonwijzer Meetjesland.

De gemeenteraad van woensdagavond in Maldegem verliep woelig. De uitstap uit de drie samenwerkingen in het Meetjesland werden telkens meerderheid tegen oppositie goedgekeurd. Meetjesman is de regionale jeugddienst. Woonwijzer Meetjesland helpt bouwlustigen in de regio. Comeet is de regionale cultuurdienst van het Meetjesland.

Schepen Nicole Maenhaut (N-VA) van Maldegem is ondervoorzitter van Comeet, en stemde niet mee over de uitstap uit Comeet. Er werd gezegd dat zij om deontologische redenen niet kon meestemmen, en daarom verliet ze bij de behandeling van de uitstap uit Comeet de raadzaal.

Bij Comeet wordt voorlopig niet gereageerd op de uitstap van Maldegem. “We wachten eerst de beslissing van elk van de gemeenten af, en zullen dan een Raad van Bestuur samenroepen. Tot dan reageren wij niet”, zegt frontvrouw Herlinde Trenson uit Aalter.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • marc huyghebaert

    Verstandige beslissing van het gemeentebestuur, dingen die niets opbrengen moeten afgestoten worden