Luc Mertens viert zondag feest voor 25 jaar priester

Pastoor Luc Mertens aan de grot van Kleit.
Joeri Seymortier Pastoor Luc Mertens aan de grot van Kleit.
Luc Mertens, de pastoor van Maldegem, viert op zondag 30 juni zijn jubileum. Hij is precies 25 jaar priester.

Zondag is er een dankmis en een receptie. “Precies 25 jaar geleden, op 2 juli 1994, heeft de toenmalige bisschop van Gent, Monseigneur Luysterman, mij tot priester gewijd in de kathedraal van Gent”, zegt pastoor Mertens. “We zijn nu 25 jaar verder en willen deze heugelijke dag van toen dankbaar vieren. In die tussentijd heb ik op verschillende parochies in ons bisdom Gent werkzaam mogen zijn. Als priester-leraar in Eeklo, en als onderpastoor en pastoor in Lokeren Sint-Laurentius en Sint-Paulus-Oudenbos. Ook nog als pastoor in Bevegem-Zottegem, Grotenberge en Strijpen, in Stekene, Kemzeke, Hellestraat en Klein-Sinaai. Momenteel ben ik werkzaam als pastoor in de nieuwe parochie in Maldegem. Voor deze periode van 25 jaar ben ik God zeer dankbaar.”

Op zondag 30 juni is er om 10.30 uur een dankmis in de kerk van Maldegem, met aansluitend voor alle aanwezigen een receptie in de pastorietuin.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Gino Van Laetem

    In tegenstelling tot de vorige pastoor komt deze wel op meerdere plaatsen tussen de mensen, hij schuwt ook geen café-bezoekje. Toch hadden we er meer van verwacht tijdens zijn misvieringen. Hij trekt de kaart van de oude stempel en geeft zijn mis zoals 50 jaar geleden. Diegenen die het nu goed vinden zullen er over 15-20 jaar niet meer zijn. Wie zal er dan nog komen? Een goede manager heeft toekomst visie. Zijn diensten zijn een marteling voor de generatie geboren tussen 1970 en nu.