Jeugdhuis boos om "uitgestelde" verhuis

De jongeren van jeugdhuis De Redekiel in Maldegem zijn boos omdat de verhuis naar de nieuwbouw in de Mevrouw Courtmanslaan met een half jaar uitgesteld is.

De ruwbouw van het zogenaamde Project 82 in de Mevrouw Courtmanslaan is klaar. Toch kan het jeugdhuis nog niet verhuizen, want vanaf maart zal de bibliotheek een half jaar in de nieuwbouw huizen. Dat tijdelijk onderkomen voor de bib is nodig, omdat de bibliotheek van Maldegem grondig verbouwd wordt. "Deze beslissing gaat ten koste van het jeugdhuis, dat nog een half jaar langer zal moeten wachten om te verhuizen naar de nieuwe locatie", zegt Jasper Standaert van De Redekiel. "De bestuursleden van De Redekiel zijn erg misnoegd. Niet alleen over de gang van zaken, maar ook over de slechte communicatie van het gemeentebestuur over de verkoop van site Vercauteren in de Bloemestraat, waar het jeugdhuis zich momenteel bevindt. We betalen huur voor ons oud pand, maar er wordt daar echt niets meer aan opgelapt. En nu moeten we daar nog eens een half jaar langer blijven."

Nu zaterdag 7 januari staat een Open Kijkdag gepland, maar De Redekiel beslist nu om haar kat te sturen en geen bar uit te baten, zoals wel de bedoeling was. "Jammer, want alles verloopt zoals we het altijd aan het jeugdhuis verteld hebben", zegt schepen van Cultuur Frank Sierens (CD&V). "Van in het begin hebben we gezegd dat de verhuis op het einde van 2017 zou gebeuren, samen met de Kunstacademie." (JSA)